+46 (0) 739 599 112

Efter en tid inom IT-&tekniksektorn tar Emils nästa konsultuppdrag honom till en ny spännande bransch. Vi pratar tillverkande industri och vi pratar kanske den mest tidlösa, mest omsusade och omhuldade av livsnödvändiga basprodukter.

Via Wise Professionals tar han sig an ett strategiskt och operativt rekryteringsuppdrag för Sveriges segrande sista sockerproducent: Nordic Sugar. Arbetet kommer att ske med utgångspunkt från hemmakontoret, sockerbruket i Örtofta och det s k Sverige-kontoret i Arlöv.

”Att säkerställa villkoren för svensk fika, i ett kulturbevarande uppdrag som detta, det känns som något av det mest hedersamma en rekryteringskonsult kan ta sig an” säger Emil. ”I sin kategori, menar jag” lägger han ängsligt till.

I över 100 år har man gjort socker på Nordic Sugar, på en marknad som gått från ett sockerbruk i varje by, till ett enda ultraeffektiviserat, superautomatiserat, heloptimerat bruk som har kapacitet att göra hela Sverige självförsörjande på socker. Ständiga innovationer och go stämning har förmodligen varit framgångsreceptet.

Uppdraget kommer att vara på heltid och inleder med en period på 9 månader. ”Det känns pirrigt” säger Emil.

(Artikeln ursprungligen skriven 2023-02-20)